Puppy Service

Een hond kan vanaf de leeftijd van 6 maanden mee met de uitlaatservice. Eerder is vaak onverantwoord omdat de hond nog niet helemaal is uitgegroeid. De kans op overbelasting is dan nog te groot bij de intensieve wandelingen op het landje.

Voor pups jonger dan 6 maanden, biedt Mevrouw de Hond de Puppy Service.

Opvoeding en training

De opvoeding van een pup is een intensieve periode. De eerste weken heeft u waarschijnlijk vrij kunnen nemen, maar wellicht moet u daarna weer aan het werk. De pup is dan misschien nog niet helemaal zindelijk en kan ook nog niet zo lang alleen zijn.

Tijdens de Puppy Service zal Mevrouw de Hond gedurende een half uur de pup uitlaten en met hem/haar spelen. De activiteiten zullen bij u in de buurt en thuis plaatsvinden. De pup zal onder andere door zoekspelletjes, aporteerspelletjes en hondenpuzzels uitgedaagd worden. Ook kunnen, in overleg, enkele simpele oefeningen gedaan worden m.b.t. de training van de pup. Bijvoorbeeld netjes lopen aan de lijn of commando’s trainen die u zelf ook gebruikt bij de opvoeding van uw pup. U kunt desgewenst wat voer klaarzetten. In overleg kunnen we nog aanvullende wensen bespreken. Na de Puppy Service zal de pup lekker moe en voldaan zijn.

In overleg kan Mevrouw de Hond twee keer per dag langs komen bij uw pup. Dit is voor hele jonge pups vaak wel prettig, aangezien zij dan nog bezig zijn met de zindelijkheidstraining. Ook de tijd van het alleen thuis zijn kan zo langzaam opgebouwd worden.

Voorbereiden op de roedel

Als de pup wat ouder is en binnenkort kan meegaan met de uitlaatservice, zal ik de pup spelenderwijs laten wennen aan de uitlaatservice bus. Als de pup al vertrouwd is met de bus, zal dit de eerste keer meegaan met de roedel minder spannend maken.