Over Mevrouw de Hond

Mijn naam is Linda Baars en ik run mijn eigen honden uitlaatservice onder de naam Mevrouw de Hond sinds de zomer van 2015. Zes jaar eerder kregen mijn vriend en ik onze eerste hond. Balou is een intelligent, lief beagle teefje. We hebben met haar heel wat cursussen gedaan, waardoor ik heel veel heb geleerd over het trainen van honden. Na vier jaar volgende Milly, ook een beagle teefje, een eigenwijze, onderzoekende en speelse hond. Mijn vrolijke mascotte in de roedel. Ze weet elke hond uit te dagen voor een spelletje en spreekt de hondentaal ook goed. Met de toevoeging van Milly veranderde er een hoop in mijn leven en is mijn fascinatie voor honden alleen maar groter geworden. Mede hierdoor ben ik een cursus Kynologisch Instructeur (hondentrainer) gaan volgen bij het Martin Gaus Academie. Een paar jaar later de opleiding tot Gediplomeerd Hondenuitlaatservice, waarmee ik mijn kennis heb vergroot op het gebied van o.a. de verschillende hondenrassen, honden-EHBO, en roedelgedrag.

Ik heb altijd dicht bij de natuur gestaan en heb een grote liefde voor dieren, met name honden. Daarnaast ben ik gek op (moes)tuinieren in mijn eigen tuin en gezond koken.

In het voorjaar van 2015 heb ik besloten om de kennis over honden en het plezier dat ik aan honden beleef een grotere rol in mijn leven te geven met de start van mijn eigen zaak Mevrouw de Hond. Eerder werkte ik in de zorg. Ik zorgde voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. Door dit werk heb ik veel ervaring met het zorgen voor en rekening houden met anderen. Ook heb ik ook in de kinderdagopvang gewerkt waar ik locatiemanager was op een BSO. Maar Ik ben mijn loopbaan begonnen in het onderwijs, waar ik les gaf op het VMBO als docent Beeldende Vakken. In al deze beroepen heb ik veel vaardigheden en kennis ontwikkeld, welke ik ook kan toepassen in het leiden van een roedel honden en het trainen van honden. Consequente communicatie, een leidersrol en rekening houden met individuele karakters vormen hierbij de basis. Deze werkwijze en zorgzaamheid vertaal ik ook naar mijn honden uitlaatservice waar ik altijd rekening hou met het welzijn van iedere individuele hond. Het plezier dat ik honden kan geven, dat maakt mij gelukkig! Naast het uitlaten van honden verkoop ik ook handgemaakte hondenartikelen. Kijk hiervoor op de facebookpagina, de google+ pagina of op pinterest.En natuurlijk blijf ik mijzelf bijscholen op het gebied van honden en training.