Mevrouw de Hond Coaching helpt mensen met angst voor honden

Veel mensen zijn bang voor honden. Volwassenen, kinderen, jong en oud. Je zal het maar hebben: Angst voor honden.. Dat kan behoorlijk lastig zijn en kan je leven flink beïnvloeden, want er zijn in onze maatschappij heel veel mensen die honden hebben.

Overwin je angst

Voor wie?

Zou het niet fijn zijn als jij weer ontspannen over straat kunt lopen? Hoe zou het zijn om een mooie boswandeling maken, of lekker uit te waaien op het strand, zonder je druk te hoeven maken over de honden die daar ook lopen?

Zou je graag ontspannen bij iemand op visite willen gaan die een hond heeft, of bij een vriendje of vriendinnetje willen gaan spelen waar ze een hond hebben? Stel je voor dat je weer eens die korte route naar huis durfde te fietsen langs die boerderij met die loslopende hond.. Dat zou toch fijn zijn?!

Ik kan jou daarbij helpen! Mede dankzij het behalen van de opleiding: Begeleider Angst voor Honden, en mijn jarenlange ervaring in het werken met honden en mensen.

Hoe kom ik van mijn angst af?

Ik werk volgens een methode: De 7 stappen van inzicht.

Je hebt het gevoel dat het zo niet langer kan. De angst voor honden belemmert jou in je leven. Je bent opzoek naar hulp om van jouw angst af te komen. Onder begeleiding van een deskundige ben je bereid stapje voor stapje je angst onder ogen te komen en te werken naar een doel om je angsten los te kunnen laten.

Samen gaan we onderzoeken hoe jouw angst er voor jou uitziet en hoe het jouw leven beïnvloedt. We bekijken de omvang van de angst en de hulpvraag die je hebt. Jij bepaalt daarna zelf een te behalen einddoel. Voor sommige mensen is dat: ‘Zonder hartkloppingen over straat durven lopen.’ Voor anderen betekent dat: ‘Ontspannen tussen loslopende honden kunnen lopen.’ Weer anderen willen met een hond kunnen samenleven omdat hun nieuwe partner toevallig ook een hond heeft.

Angst ontwricht en verlamd. De regie is volledig weg. Bij deze stap gaan we kijken wat de angst met jou doet. Met je gedachten en gedrag. Je gaat langzaam werken aan het (terug)nemen van de regie.

Als je leert kijken naar een hond en je krijgt inzicht in “waarom hij doet wat hij doet”, kun je een hond beter begrijpen. Dat kan je helpen een situatie met een hond beter in te schatten. Er valt veel positiefs te ontdekken. Door de hond te begrijpen, krijgt hij een ander gezicht.

Angstige personen hebben vaak het gevoel ‘niets’ te kunnen doen, terwijl er juist veel mogelijk is. Bij deze stap leer je de regie in eigen handen te nemen. Je leert dat je weldegelijk invloed kunt hebben op je eigen angst. Je krijgt inzicht in je eigen leiderschap.

Nu je alle fasen doorlopen hebt, ben je ook in staat om in het dagelijks leven het contact met honden te kunnen regisseren. Je bent je bewust van de situaties die je kunt tegenkomen en je kunt ze op waarde inschatten. Je bent je bewust van de keuzes die je hebt in het contact met honden en je bent in staat je eigen reactie te bepalen.

We evalueren het traject en bepalen of jij jouw doelen naar tevredenheid behaald hebt. We kijken hoe jouw leven veranderd is nu je je angst hebt kunnen loslaten. Misschien wil je je grenzen nog verder verleggen in een volgend traject. Of je kunt met trots zeggen dat je nu vol vertrouwen in jezelf, al het geleerde in praktijk kunt brengen.

Een persoonlijk traject

Deze stappen, al dan niet in wisselende volgorde, geven structuur in het proces. Maar het traject zal voor iedereen anders zijn. Samen zoeken we naar wat voor jou de beste manier is om aan je angst te werken. Jij bepaalt wanneer je toe bent aan een volgende stap. Zo gaan we bijvoorbeeld pas met echte honden werken op het moment dat jij daar aan toe bent. We gaan samen helemaal uitwerken hoe zo’n contactmoment met een hond zal gaan verlopen alvorens dit in praktijk te brengen. Je kunt zelf één of meerdere honden kiezen uit mijn bestand waar jij mee wilt oefenen tijdens het traject. De honden zijn speciaal geselecteerd om te kunnen helpen bij de coaching. Zo krijg je een geheel persoonlijk traject waarin ik je aanreik wat jij nodig hebt en je begeleid bij wat jij wilt leren.

Neem nu contact op.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Neem de stap, het zal je goed doen!

Bel, app  of mail mij gerust en vrijblijvend! Vertel me jouw situatie en stel je vragen. Ik zal je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en me inleven in jouw situatie. Als jij er klaar voor bent, zullen we een intakegesprek inplannen. Van daaruit kunnen we samen een traject gaan uitstippelen en werken we naar jouw persoonlijke einddoel toe! Neem de stap! Het zal je goed doen!

Neem voor meer informatie contact met mij op.

Mevrouw de Hond Coaching,

Linda Baars

Twijfel je nog? Lees ervaringen van degene die jou voorgingen:

Linda heeft mij geholpen bij mijn angst voor honden. Mijn doel was dat ik niet meer belemmerd wilde worden door de angst tijdens mijn dagelijkse bezigheden als er een hond in de buurt is. Dat doel is, door de hulp van Linda, zeker behaald! Ik heb gedurende het traject veel geleerd over honden, hun gedrag en de invloed die je zelf kunt uitoefenen. We hebben ook veelvuldig met verschillende honden gewerkt om de theorie in praktijk te brengen. Belangrijk is dat ik altijd zelf de stappen mocht bepalen en de regie mocht nemen. Linda luisterde goed naar mij en ik vertrouwde haar blind, waardoor de stappen makkelijk te nemen waren. Heb je angst voor honden (op welke manier dan ook), laat Linda je helpen!

Mariska

De spanning die ik van binnen voelde als ik een loslopende hond tegenkom, is er (bijna) niet meer. Bij bekende honden, hier in het dorp, heb ik er geen last meer van. Op andere plekken met onbekende honden, weet ik nu wat ik kan doen. Het oefenen in de praktijk heeft voor mij de grootste verandering teweeg gebracht. Ik heb geleerd dat ik met mijn eigen gedrag en lichaamstaal invloed kan hebben op het gedrag van een hond.

Joanne