De eerste keer

Kennis maken

Als u contact heeft opgenomen met Mevrouw de Hond om gebruik te maken van de uitlaatservice, individuele wandelingen of puppy service zal er allereerst een persoonlijke afspraak worden gemaakt bij u thuis. U kunt dan zien aan wie u uw hond toevertrouwt en ik kan u leren kennen en de hond in zijn/haar eigen omgeving zien.

Samen kunnen we uw wensen en de mogelijkheden doorspreken. Hierbij bespreken we welke dienst(en) u wilt afnemen en in welke frequentie. Daarnaast zal ik u een vragen stellen over de hond, de omgang met andere honden, de gewoontes, eventuele bijzonderheden, e.d. Uiteraard is er ook alle tijd om zelf uw vragen te stellen.

Samen wennen

Om uw hond goed te leren kennen zal ik, na een tijdje met u gesproken te hebben, u vragen om samen met mij het huis te verlaten. Daarna zal ik alleen weer naar binnen gaan en uw hond ophalen om een stukje in de buurt te wandelen.

Zo kan ik zien hoe de hond op mij reageert als u niet thuis bent. Ik kan ervaren hoe de hond is tijdens een wandeling. Na een korte wandeling kom ik, samen met de hond weer bij u thuis. Dit geeft ons even de tijd om aan elkaar te wennen en een eerste indruk van de hond buitenshuis te krijgen.

Praktische zaken

Als u besluit gebruik te willen maken van de uitlaatservice, zal ik met u een aantal praktische zaken doornemen. Het is tenslotte belangrijk om zoveel mogelijk transparantie te geven over belangrijke onderwerpen zoals de algemene voorwaarden, de sleuteloverdracht, het strippenkaarten systeem etc.

Hierna zullen we een datum plannen wanneer de hond voor de eerste keer meegaat met de uitlaatservice. Dit noem ik ook wel de roedeltest. Zo krijgt uw hond de kans om te kijken of de ervaring van de uitlaatservice hem of haar ook echt goed doet.

Als uw hond geschikt is om mee te gaan, vindt de sleuteloverdracht plaats en kunt u een strippenkaart aanschaffen. U geeft aan op welke dag(en) ik uw hond kan komen ophalen.

De roedeltest

Tijdens de eerste keer mee, kijk ik of uw hond past in de roedel en of hij/zij zich prettig voelt. Daarnaast observeer ik hoe de andere honden reageren op de nieuwkomer. En natuurlijk kijk ik uitgebreid naar het gedrag van uw hond en zijn reacties.

Het gaat er uiteindelijk om dat de hond er plezier in heeft en er harmonie in de groep heerst. Aan de hand van deze observatie neem ik een besluit of uw hond mee kan met de uitlaatservice.

Zeer waarschijnlijk is uw hond na 1 keer nog niet gewend. Hier zal een tijdje overheen gaan. Maar al gauw zal hij/zij door hebben dat het heel leuk is om met de bus mee te gaan en dat het heel fijn is op het landje. Voor u het weet, heeft uw hond precies door wanneer het tijd is voor een uitje en staat hij kwispelend te wachten op de uitlaatservice bus